Mus z kaszy jaglanej z awokado



Kolejna propozycja z kaszą jaglaną w roli głównej. Tym razem to co wszystkie tygryski lubią najbardziej czyli wersja na słodko :) Szybki i prosty pomysł na śniadanie, kolację czy lunch na wynos.

Siemię lniane, awokado –źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Tłuszcze te pełnią role budulcowe, są źródłem energii, polecane są m.in. w profilaktyce nowotworowej,chorób serca, krążenia i w przypadku chorób kości. Nie można więc całkowicie eliminować tłuszczu z diety, warto jednak zastanowić się nad źródłem pochodzenia wraz z przyjmowaną żywnością. 




składniki:

pół szklanki kaszy jaglanej

szklanka wody

pół awokado

1 banan

dodatki: suszona żurawina, chipsy kokosowe,siemię lniane


Kaszę gotujemy jak zwykle w proporcji 2:1. Po wchłonięciu płynu dodajemy awokado, banana, całość miksujemy i dorzucamy żurawinę, siemię oraz chipsy kokosowe.

4 komentarze:

Copyright © 2016 AKADEMIA ZDROWEGO TALERZA , Blogger